Omgeving

Side

In Side heerst een echt mediterraan klimaat met zachte temperaturen, veel zon en weinig regen.

Bron: Holiday Weather

Zowel voor jong als oud valt hier heel wat te beleven en te bewonderen. Een greep uit het aanbod (klik op de afbeeldingen om te vergroten):

Side is één van de meest gekende historische sites, en bevindt zich kortbij het stadje Manavgat, 75 km van Antalya.

Vandaag is Side één van de meest populaire Turkse Mediterrane bestemmingen met als trekpleisters de tempel van Apollo en het Romeins amfitheater.

Naast deze historische overblijfselen van Grieken en Romeinen vind je er ook een behoorlijke verzameling discotheken en theaters en een hele waaier aan ontspanningsmogelijkheden voor jong en oud: wandelen, mountainbiken, paardrijden, raften, parasailen, zeilen, duiken, zwemmen, skiën, golfen, waterskiën, surfen, …

Bovendien zijn in augustus aan de oostkust van oud Side echte dolfijnen te zien. Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om te vissen of te jagen op everzwijnen, fazanten, hazen, … Als je je laat begeleiden door een lokale gids, heb je zelf geen jachtvergunning nodig!

Wie liever een echte luilekkervakantie wil, vindt natuurlijk ook zijn gading aan het prachtige strand met promenade.

Uitgaan, eten, dansen, plezier maken, … Het kan allemaal. Weet ook dat de meeste restauranthouders in Side je gratis met de wagen aan huis afhalen en na het restaurantbezoek je ook weer terugbrengen!

Tenslotte is het erg praktisch dat er een supermarkt ("BIM") en ziekenhuis op wandelafstand van het appartement gelegen zijn.